Fresh from Grower

5 Verbazingwekkende Bloemen Facts!

  • algemeen
  • facts
  • bloemen
  • weetjes
October 2017
5 Verbazingwekkende Bloemen Facts!

1. Brocolli is een bloem
Brocolli wordt geoogst voordat de knoppen volledig open zijn, en vervolgens gegeten als een groente, maar stiekem hoort hij bij de bloemsoorten. Misschien wordt het tijd brocolli te verwerken in boeketten?

 

2. ZZZ met Gerbera
Als je beter wilt slapen 'snachts, probeer dan een vaas met Gerbera's naast je bed. Gerbera's geven zuurstof af en nemen koolmonoxide en andere stoffen op. Erg handig bij mensen die lijden aan bijvoorbeeld slaap apneu. En anders staat het sowieso erg gezellig en word je in ieder geval vrolijk wakker.

 

3. Hortensia's vS Kalk.
De kleur van een Hydrangea (Hortensia) wordt bepaald door de zuurheid van de grond waar het in geplant is. Wanneer de grond een hoge pH waarde heeft (>9) , en dus een kalkhoudende laag bezit (alkaligrond), dan resulteert dat in roze Hortensia's.

                                                                                                                                                                         

4. Zonnebloemen Redden Levens
De stengels van zonnebloemen zijn gebruikt om reddingsvesten op te vullen. Deze drijvende 'Zonnebloem raften' zijn gebruikt om besmet water te reinigen na de Chernobyl ramp. De wortels van de zonnebloem verwijderden tot ongeveer 95% van de radioactiviteit uit het water . 
Zonnebloemen zijn nu tevens wereldwijd een symbool voor een wereld zonder atoomwapens én zorgen voor een lager cholestrol gehalte. Ook niet geheel onbelangrijk.

                                                                                                                                                                         

5. Do You Speak Floriography?
De taal van de bloemen, een fenomeen dat al duizenden jaren bestaat, maar zijn piek aan populariteit kende in de Victoriaanse tijd dankzij zijn conservativiteit als het gaat om emoties en flirten. 
Dankzij deze bijzondere taal zonder woorden, was iemand wel in staat zich te uiten zonder daddwerkelijk iets te hoeven zeggen. Het had zijn eigen ongeschreven woordenboek en dankzij de boeketten kon er gecommuniceerd worden en zelfs hele cryptische codes doorgegeven worden. 'Talking Bouquets', het Whatsapp'en of sms'en van toen.