Fresh from Grower

Bai he; van kuisheid tot 100 lovers.

  • lelies
  • informatie
  • weetjes
March 2017
Bai he; van kuisheid tot 100 lovers.

Rare jongens, die romeinen. Toen al slim genoeg om een gigantisch imperium te bouwen, geld uit te vinden, en zelfs de kalender en het alfabet, maar de lelie is volgens hen ontstaan doordat er melk uit de borst van godinnenmoeder Juno op de grond druppelde. Hierdoor onstond 'spontaan' een melkwitte lelie. Zodoende werd de lelie het symbool van kuisheid en onschuld.

Sindsdien kregen bruiden in die tijd een kroon van lelies in de hoop op een puur en vruchtbaar leven en werd de lelie een teken van zuiverheid en maagdelijkheid.

In de Victoriaanse tijd namen ze het echter iets minder nauw met deze betekenis. Alhoewel er een taboe heerste op openbare seksuele uitspattingen, of überhaupt enige vorm van lust (met name bij en voor de vrouwen), beloofde het krijgen van een zoetgeurende lelie spanning en sensatie; je had een goede minaar binnen handbereik. Hallo Christian Grey! De lelie was dus eigenlijk een beetje de Victoria's secret lingerie van de zeer preutse 19e eeuw. 

Naast alleen een label kreeg de lelie ook nog een daadwerkelijke functie in deze eeuw. Hij werd omgedoopt tot paracetamol. Geplet en verwarmd werkt de lelie namelijk positief op kneuzingen. En door de ontsmettende werking werd hij traditioneel op wonden gelegd. Als klap op de vuurpijl werkt de leliebol ook nog eens voedend, verkoelend en verlichtend op de hartstreek bij intens liefdesverdriet. Multifunctioneel bloempje dus! 

Handig ook wel, aangezien de Chinese naam voor lelie Bai He is: 100 ontmoetingen. Oftewel, heel anti preuts, speeddaten voor gevorderden. Kuisheid vervlogen. Maar gelukkig mag dat Anno 2017 lekker wel tenslotte. In Victoria's Secret nota bene als jij daar zin in hebt. Mocht je onverhoopt een gebroken hart oplopen tijdens je ontmoetingsreis? Geen probleem; dan hebben we altijd nog de lelieparacetamol. Als thee of in je vaas. Wat jij wilt. De lelie is je soulmate. De lelie heelt je wonden. 

O trouwens, mannen.. Binnenkort een ontmoeting op de planning? Neem voor de vrouw tijdens jullie afspraakje een zoete lelie mee. Je weet tenslotte nu wat het betekent hè? *Knipoog*