Fresh from Grower

Ontdek je geboortebloem!

  • Algemeen
  • geboortebloem
  • bloemen
  • weetjes

De bloem past bij jouw geboortemaand!

Wij hebben allemaal een sterrenbeeld dat gebaseerd is op de dag dat jij jarig bent, maar wist je dat er ook een geboortebloem bestaat? Een geboortebloem is een bloem die in verband staat met de maand en heeft een symbolische betekenis. Ben jij benieuwd wat jouw geboortebloem is? Lees dan snel verder!

 

Januari

We trappen af met de Anjer, deze hoort bij de eerste maand van het jaar. De verschillende kleuren anjers hebben allemaal een eigen betekenis. De meest krachtige kleur is roze en staat voor trots, moed, liefde en vriendschap.

 


[

 

Februari

De Iris is de belangrijkste bloem voor de maand februari. De bloem staat voor geloof, moed en wijsheid.
Wist je dat het Griekse woord voor regenboog Iris is? 

 


 

Maart

Ben jij in maart geboren? Dan is jouw geboortebloem een narcis. De gele narcis staat voor een nieuw begin, zelfvertrouwen en ijdelheid. Het schijnt dat wanneer je narcissen in een boeket geeft dit staat voor geluk. Pas op met het geven van één narcis, want volgens de bijgelovigen onder ons brengt dit ongeluk. 

 


April

April staat voor het madeliefje. Het madeliefje symboliseert onschuld, jeugd, zuiverheid en puurheid. Mensen zeggen dat het witte madeliefje beschermt tegen blikseminslag. Geloof jij hierin?

 

Mei

Uit de fijne klokjes van het lelietje-van-dalen komt geen geluid, maar een heerlijke zoete geur.  Dit bloemetje staat symbool voor absolute zuiverheid, prilheid, oprechtheid en discretie. Maar het belangrijkste: ze staat symbool voor geluk. Deze prachtige betekenis maakt het gelijk erg belangrijk om op 1 mei een bosje lelietjes-van-dalen te geven aan iemand die je liefhebt.

Deze geeftraditie is een oud Germaans gebruik: een ode aan Ostara, de godin van de aanstaande lente en het opkomende licht. Om deze belangrijke godin te eren gooiden de Germanen lelietjes-van-dalen in vreugdevuren. Dit was een teken van respect en om te laten zien dat ze in haar goddelijke waardigheid geloofden.

Een ander verhaal vertelt dat lelietjes-van-dalen zijn ontstaan uit de tranen van Maria, nadat ze het graf van haar zoon bezocht had.

 

juni

De roos staat voor liefde, vreugde, passie en geheimzinnigheid. Iedere kleur heeft zijn eigen betekenis en wist je dat het ook veel zegt welke kleur rozen je geeft?

 


 

 

Juli

Delphin (ook wel ridderspoor genoemd) komt van het woord 'dolphin' en heeft te maken met de vorm van de bloem. Deze bloem staat voor plezier en een open hart.


 

Augustus

Gladiool: sterk karakter, eerlijkheid, vrijgevigheid en eeuwige slaap. De bloem werd het symbool voor de soldaten die stierven in de Eerste Wereldoorlog.

 


 

 

September

De aster komt oorspronkelijk uit Europa, Azië én Noord-Amerika. Er waren in het begin overdreven veel soorten, namelijk 600. Eind vorige eeuw is dit aantal teruggebracht tot 250. De verschillende soorten zijn verdeeld over verschillende geslachten. Het zijn overblijvende, kruidachtige planten die tot de composietachtigen behoren.

De Aster staat voor geduld en een gelukkige oude dag. Misschien je oma een boeketje brengen?

 


 

Oktober

Calendula of Goudsbloesem staat bekend om bescheidenheid, welvaart, creativiteit en eeuwige liefde, maar ook om verdriet en ellende, omdat het in veel delen van de wereld ook geassocieerd wordt met begrafenissen. Vroeger dachten mensen wanneer je gedroogde goudsbloemen in een kussen stopt, dat je sterk voorspellende dromen kreeg.

 


 

 

November

Deze ‘gouden bloem’ brengt warmte en kleur, schittert in ieder boeket en is ook nog eens heel lang houdbaar. Met de stijlvolle chrysant haal je zowel eindeloos veel kleur in huis als een flinke dosis geluk. Deze bloem staat namelijk voor geluk en gezondheid.

 


 

December

De kerstster. In de feestmaand december is het dan ook niet zo gek dat deze bloem staat voor succes en viering. Je stuurt deze bloem als je iemand speciaal vindt.

 

 

 

 

 

Snijbloemen leggen vaak een lange weg af, van de kwekerij naar de veiling, van de veiling naar de koper, van de koper op transport naar de Cash and Carry, van de Cash and Carry naar jouw winkel en uiteindelijk van jouw winkel naar de consument: jouw klant! 

Ben jij bloemist en wil jij verzekerd zijn van de verste producten? Meld je dan aan op de website en ontvang je persoonlijke inlogcode.

Aanmelden

 

 

 

 

Bronnen:
Mooiwatbloemendoen.nl
Pinterest
Girlscene.nl