Fresh from Grower

Je (potentiele) klanten overtuig jij voortaan met deze vijf foto tips

  • algemeen
  • fotografie
  • overtuigen
  • tips
February 2017
Je (potentiele) klanten overtuig jij voortaan met deze vijf foto tips

Je komt op een site, ziet een prachtige foto en in minder dan een seconde weet je ; dit wil ik hebben of niet. Ons brein verwerkt een afbeelding binnen 0,25 seconden. Triggert ons om actie te ondernemen. Òf juist niet. Vandaar ook dat het zo een krachtig medium is. Beelden blijven veel langer ‘hangen’ dan het gesproken (of geschreven) woord en laten altijd een (emotionele) indruk achter.

Geen wonder dat Instagram zo in opkomst is en het gebruik van social media kanalen tegenwoordig niet meer weg te denken is voor bedrijven. Jouw publiek ziet namelijk liever een foto van je product dan een ellenlange beschrijving. Maar hoe maak je nou die mooie foto waarmee je kunt scoren?

Wij hebben ons hierin verdiept en speciaal voor jou de beste tips op een rijtje gezet.

Mooie foto’s maken doe je zo!

Vijf Tips

  • Lichte achtergronden

Blijf uit de buurt van zwart en donkerbruin. Een frisse foto bereik je met een lichte achtergrond. Hier kun je eventueel een laken, kussensloop, tapijt, tafel of gewoon A4 papier voor gebruiken. Lichtbruin is ook erg mooi voor een lichte, frisse foto. Kortom, be creative. Maar houd het licht en fris!

  • Gebruik daglicht

Niets is meer frustrerender dan een gele gloed over je foto. Om dit te voorkomen gebruik je per voorkeur daglicht. Mocht je inspiratie te laat komen, gebruik dan een witte gloeilamp.

  • Instellingen van je camera

Veel camera’s hebben de optie om de helderheid aan te passen. Ook kun je de witbalans van je camera instellen. Onder deze optie vallen bijvoorbeeld de functies ‘gloeilamp’ en ‘daglicht’, die de balans zo instellen dat hij perfect is voor de omstandigheden.

  • ..Wat als ik foto’s maak met mijn mobiele telefoon ?

Als je foto’s maakt met je mobiele telefoon kun je, in plaats van meteen op de sluiterknop te klikken, ook een beetje spelen met het licht. Door op een donker gedeelte van de foto te tikken focust je camera zich als het ware daarop en past hij de lichtinstellingen van de foto ook hier op aan.

  • Weg van het licht

Zorg dat jij met je rug naar de lichtbron staat, anders krijg je een onderbelichte foto.

Ben jij ontzettend trots op een foto? Deel deze met ons, wij zien graag jullie inspiratie tegemoet.
Mail deze naar [email protected] of laat een berichtje achter op onze Facebook pagina.

 

Psst.. Volg jij ons trouwens al op Facebook? Meld je anders snel even aan.

 

 

Photo by : DesBellesChoses