Fresh from Grower

Oriental, Aziatisch of Longiflorum?

  • Algemeen
  • Lelies
  • soorten
  • betekenis

Leliesoorten

Lelie-veredelaars kruisen continu lelies om nieuwe soorten te krijgen.  Bijvoorbeeld soorten zonder stuifmeel, soorten die langer houdbaar zijn, geurloze, met een buitengewone kleur of met een bijzondere geur. Doordat er zoveel nieuwe varianten ontstaan is het assortiment mega groot. Dit zijn de 3 bekendste groepen.

 

Oriëntal lelie

Dit soort lelie geeft moeiteloos een ‘wow’ effect aan een ruimte door de lange stelen en imposante bloemen, die een diameter van wel 20 centimeter kunnen hebben. De bloemen pronken in wit, roze, rood, lila en alle combinaties daarvan én ze zijn te herkennen aan de zoete leliegeur. Van de Oriëntal lelies bestaat ook een dubbele variant. Die hebben een extra reeks van zes bloemblaadjes of zelfs meerdere reeksen.

 


Bredefleur

 

Aziatische lelie

Als je een grote keuze aan kleur wilt is de Aziatische lelie perfect. Van donkerpaars tot crème wit, gestippeld, effen of meerdere kleuren op een bloem. Het is er allemaal. Aziatische lelies ruiken niet, wat een uitkomst is voor mensen die wel van lelies maar niet van leliegeur houden. Over het algemeen heeft de Aziatische lelie kleinere bloemen en kortere, stevigere stelen in vergelijking tot de Oriëntal lelie. Ook de Aziatiesche lelie is er met dubbele bloemen.


Lilies of Life

 

Longiflorum lelies

Trompetlelies lelies hebben het uiterlijk van een toeter en groeien naar opzij. Dit soort is een echt fotomodelletje in de bloemenwereld. Haar ranke, gracieuze steel kan wel 1,5 meter worden en haar witte bloem straalt elegantie uit. Ze geeft een milde zoete leliegeur af die ze vooral ’s avonds verspreidt om te laten weten dat ze er is.

 


Bredefleur

 

 

Bloemist en interesse in verse bloemen? Meld je dan direct aan en probeer eens uit!

AANMELDEN