Fresh from Grower

5 Typische zomerbloeiers

  • Algemeen
  • Zomerbloemen
  • zomer
  • kleur
July 2018

Yes, zomerbloemen!

Korte broeken, warmte, strand en...  zomerbloemen. Het ultieme zomergevoel. De kleuren vrolijken de boel weer op, maken alles nét een beetje gezelliger. Inclusief de mensen zelf. ;-) 
Word jij ook zo blij van al die zomergeuren en kleuren?

Wat zijn typische zomerbloemen?

Celosia - de hanenkam

Celosia een geslacht uit de amarantenfamilie (Amaranthaceae).Het geslacht Celosia komt voor in tropische gedeelten van Afrika, Azië, Indonesië en Zuid-Amerika. Celosia moet je wel naar kijken, de opschepper onder de bloemen met haar hoge sierwaarde. En heb je wel eens aan een Celosia geroken? Deze prachtpluim, (of soms een kam of een staart)  hebben een licht kruidige geur. 

SYMBOLIEK
De Celosia staat symbool voor stoutmoedigheid. Als je iemand moed wilt toewensen voor iets spannends, dan is een flinke bos Celosia’s dus zeer op zijn plaats.

 

Gladiool

Gladiolus is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie. De planten worden ook wel zwaardlelie genoemd. De botanische naam is afgeleid van het Latijn en is een verkleinwoord van gladius, dat zwaard betekent. De bloemen bloeien aan weerskanten. Dubbele verwennerij.

SYMBOLIEK
De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. Die betekenis gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd, want toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen. Als een gladiator won, werd hij bedolven onder gladiolen.

Gloriosa

Sensationeel en adembenemend, in het rood of het geel. Ze zijn een waar natuurdesign die als geen ander als blikvanger kan fungeren. De bloem wordt ook wel prachtlelie genoemd, met 'superba' als tweede naam. En dat is geen misplaatste naam. 

SYMBOLIEK
 Gloriosa staat voor ambitie en succes: ze zijn dus het ideale geschenk voor iemand met een nieuwe baan of die op een andere manier een nieuw begin ervaart. 

 

Allium

Een ui in een vaas. Je verwacht toch niet dat een lid van de uienfamilie kan uitgroeien tot een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes? Toch gaat deze sierui je verrassen. Pas als je de steel beschadigt, heb je trouwens door dat ze uit de uienfamilie komen. Ineens ruik je de typische uiengeur.

SYMBOLIEK
Uien hebben een hoge bijgeloofwaarde. Zeker de sterk geurende soorten werden graag ingezet om onheil, ziekten en heksen buiten de deur te houden. 


 

Delphinium- ridderspoor

's Zomerse bloemenpluimen, dit nichtje van de ranonkel. Er zijn maar liefst 250 verschillende soorten, verkrijgbaar in onder andere overdreven veel tinten blauw. Je zet de romantische bloemenpluimen los in een vaas, maar net zo makkelijk geef je er je boeket een weelderige touch mee. 

SYMBOLIEK
Om te zorgen dat je niks overkomt, koop je een flinke bos Delphiniums. De vaak blauwe bloem symboliseert namelijk waarheid en bescherming. Er werd vroeger ook gedacht dat je met een Delphinium schorpioenen kon verjagen

 

 

 

 

bronnen: Wikipedia, yahoo, stock, mooiwatbloemendoen,