Fresh from Grower

Haal de Kerst in huis met bloemen

  • Algemeen
  • Kerst
  • Bloemen
  • inspiratie
December 2018

Iets hoeft niet per se het kerstlabel te hebben voor die heerlijke kerstsignatuur. Met bloemen krijg je net zo’n warme setting, maar dan nét even anders. Bloemen in rijke kleuren stelen al snel de show maar ook bijzondere composities, bloemen op onverwachte plekken en een nieuw soort kersttafereeltjes gaan helemaal lekker op jouw feeststemming.

 

BLOEMEN IN DE BOOM

In de kerstboom gaan 1000 kleine lampjes, 100 mooie kerstballen en op de top schittert de eenzame piek. Nu mis je alleen nog de allermooiste ornamenten in de vorm van orchideeën en rozen. Heb je een klassieke boom met rood en goud? Kies dan voor rode rozen. In een moderne boom misstaat een paarse orchidee zeker niet en heb je een bonte boom? Tsja, dan kan je jouw bloemenhart flink ophalen. Dan mag eigenlijk alles wel! Houd de bloemen fris en vers met behulp van glazen bloemenbuisjes.

 

AMARYLLIS - Majesteit onder de bloemen

Fluweel zachte bladeren en een waardige houding. Niet voor niets staat Amaryllis symbool voor betoverende schoonheid en bewondering. De Amaryllis is een echte winterbloem. Ze is verkrijgbaar in vele kleuren, van dieprood en zalmrood tot wit, wit gestreept en het sprankelende witgroen. De grootbloemige Amaryllis geeft vier bloemkelken per steel en staat veertien dagen prachtig in een vaas. En de bloemenknoppen gaan altijd open!

 

Tip: hoge vaas

Amaryllissen komen het mooist tot hun recht in een hoge vaas. Mijn Bloemist Annemie Janssen uit Horst gebruikt de Amaryllis meestal in een staafboeket. 'Een of twee bloemen in een vaas met daaromheen verschillende soorten groen zoals gras en bessen, geeft een zeer weelderige uitstraling.' Let wel op dat andere bloemen niet in de verdrukking komen door de grote kelken van de Amaryllis. En zorg er voor dat de stelen niet ver over de vaas heen hangen, want als ze topzwaar worden, knikken ze door. 

 


 

 

Misschien vind je dit ook leuk: Top 3 Kerstbloemen

Ben jij bloemist en wil jij ook verse bloemen in je winkel? Meld je dan direct aan en ontvang je unieke inlogcodes. Aanmelden

 

 

 

Bronnen:
mooiwatbloemendoen
lossebloemen
mijnbloemist
wikipedia