Fresh from Grower

Leuke weetjes over de zonnebloem

  • Algemeen
  • Zonnebloem
  • weetjes
  • bloemen
Leuke weetjes over de zonnebloem

Zonnebloemen roepen typisch een gevoel van positiviteit op vanwege de grote, gele bloemen. Ze staan ​​hoog - groter dan veel andere tuinbloei - en lijken altijd onze gemoedstoestanden op te vrolijken. Afgezien van het kweken van een vrolijke bloem, zijn er ook andere voordelen voor groeiende zonnebloemen.

 

Leuke weetjes over zonnebloemen

 

Hier zijn enkele interessante feiten over zonnebloemen die je misschien nog niet kent:

♥ Zonnebloemen komen oorspronkelijk uit Amerika. Ze werden vroeger gebruikt voor medicijnen, kleurstoffen, voedsel en olie en werden rond 1500 geëxporteerd.

♥Zonnebloemen vertonen in het beginstadium een ​​uniek kenmerk dat heliotropisme wordt genoemd - de knop van de zonnebloem staat te allen tijde tegenover de zon gedurende de dag, begint de dag op het oosten en eindigt deze op het westen.

♥De zonnebloem is de staatsbloem van Kansas en de nationale bloem van Oekraïne.

♥Verschillende mensen hebben wereldrecords voor zonnebloemformaten ingesteld. In 2014 werd een nieuw record ingesteld.

♥Zonnebloemen hebben volle zon en rijke, goed gedraineerde grond nodig om hun maximale hoogte te bereiken.

♥Zonnebloemen kunnen giftige stoffen zoals lood, arseen en uranium verwijderen uit verontreinigde grond. Ze zijn een natuurlijke ontsmettingsmiddel voor bodems, en zijn gebruikt om de bodem schoon te maken bij enkele van 's werelds grootste milieurampen, waaronder Tsjernobyl en Fukushima.

♥Zonnebloemolie zit boordevol calcium en ijzer en bevat vitamine A en D.

♥Niet alle zonnebloembloemblaadjes zijn geel. Er zijn meer dan 60 soorten zonnebloemen die over de hele wereld leven - sommige van deze soorten hebben gestreepte bloembladen. Sommige zonnebloemen hebben ook verschillende binnenkleuren.

♥Sprekend over de binnenkant van een zonnebloem, het is eigenlijk gemaakt van kleinere bloemen; de buitenste bloembladen staan ​​bekend als straalbloemen. De zaden in het midden hebben mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen en kunnen zaden produceren.Ze bestuiven zelf of stuifmeel aantrekken van wind en accenten.

♥Heb je een zonnebloem die niet langer zaden aan de binnenkant heeft? Je kunt de kop van de zonnebloem gebruiken als natuurlijke schrobmachine!

♥De zonnebloem is de enige bloem met het woord "bloem" in zijn naam.

 

Ben jij een bloemist en wil jij verzekerd zijn van kwaliteit, kennis en service? Meld je dan gerust aan en ontvang je persoonlijke inlogcode in je mail.

>>>>AANMELDEN<<<<

Zonnebloem verse bloemen voor bloemisten

 

 

 

Bron:nctodo