Fresh from Grower

Waarom ik altijd twee bosjes bloemen koop. Wie volgt?

  • algemeen
  • Effect
  • flowers
  • unselfie
October 2017

Mensen reizen meer om de Instahartjes sneller te laten doen kloppen. Eten wordt pietje-precies geëtaleerd zodat het voldoende Likes krijgt. Volgers worden driftig ingeslagen en groots gekocht. In een wereld die steeds onpersoonlijker wordt.. hoe kunnen we nog een verschil maken? #Unselfie

Ontvangen is leuk, geven is nog leuker. Now-a-days bijna een zeldzaam gezegde in een samenleving dat ondergedompeld is in individualisme. Maar, gelukkig begint een betere wereld nog altijd bij jezelf.

Hoe leuk zou het zijn als de wereld wat liever, vrolijker en kleurrijker zou zijn? Pak dus niet één, maar twee boeketjes mee. Doneer.. geef. Niet aan een familielid / vriend(in) , maar aan een volslagen willekeurige en onbekende voorbijganger. Gewoon, zomaar, zonder bijbedoelingen. Zonder een achterliggende ‘voort wat, hoort wat’ mentaliteit.  Totaal #unselfie. Wat voor effect zou dat hebben? Een wereld van verschil(makers)!

Wist je dat..

… bloemen aantoonbaar een gelukkig gevoel geven? Zelfs na drie dagen was het effect nog zichtbaar, mensen voelden zich nog steeds gelukkiger, blijer. Dat het geheugen van ouderen er positief door gestimuleerd wordt? Dat de aanwezigheid van bloemen bevorderlijk is voor zowel je productiviteit als je creativiteit?  

How about?...

…Met elkaar de ellende in de wereld te gaan verbloemen. Een hoekje bij de bloemist met betaalbare, fleurige ‘omdat ik je niet ken boeketjes’. Zou je als consument meedoen? Zou je het aandurven weer oogcontact te maken in een digitale wereld die gedomineerd wordt door laaghangende hoofden en beeldschermen? Eén voor een ander, één voor jezelf. Zou je als bloemist meedoen? Flowering the world.

Liefde voor bloemen.

Liefde voor aandacht.

Liefde voor een lief gebaar.

Terug naar simpele eenvoud.

Dikke LIKE van mij. Wie volgt?