Fresh from Grower

Pinterest voor kwekers en bloemisten

  • Algemeen
  • Pinterest
  • social media
  • Bloemist
November 2018

De wereld van Pinterest

De wereld is gek op bloemen. En er bestaan ontelbaar veel mooie soorten. Bloemisten werken met de mooiste producten, kwekers maken, telen, creëren de mooiste soorten. Bloemen bevatten dus veel liefde, emoties en verhalen. Dit kun je allemaal laten zien op Pinterest. Pinterest is HOT. Wat is Pinterest en wat kan je ermee?

Pinterest is een sociaalnetwerksite die fungeert als digitaal prikbord. De gebruiker kan over het hele web afbeeldingen pinnen en vervolgens op een van de aangemaakte 'borden' bewaren om later te proberen of te kopen. De website en de mobiele applicatie zijn met name in trek bij vrouwen (ongeveer 80% van de gebruikers. In september 2017 kondigde het bedrijf aan te zijn gegroeid naar 200 miljoen maandelijks actieve gebruikers.

Hoe kun je als kweker of bloemist Pinterest inzetten?

Pinterest is een fantastische manier om de kwekerij of bloemenwinkel, en de producten ervan te laten zien. Zorg wel voor mooie, kwalitatief goede foto’s. Vergeet niet de tekst optimaal te gebruiken (#) en met bijvoorbeeld een link naar je site.

  • In thema’s (kleur, seizoen,gebeurtenis,prijs) je bloemen en andere producten laten zien. (Etaleren)
  • Foto’s van anderen repinnen om verschillen stijlen te ontdekken en te laten zien (Inspiratie opdoen)
  • Je klanten betrekken bij het bedrijf (Conversies stimuleren en meer bezoekers naar de website trekken)
  • Gebruik pinterest als portfolio of productpagina (Expertise laten zien)
  • Geef tips (Gratis inhoud met je volgers en klanten delen)

Voorbeelden voor bloemisten

Voor bloemisten is het bijvoorbeeld een idee om diverse boards aan te maken voor de verschillende boeketten, thema’s of kleuren. Hiermee kun je een etalage bouwen om je producten uit te stallen. Foto’s van mooie bloemstukken kunnen eenvoudig gerepinned worden en commentaren kunnen verzameld worden. Zet Pinterest ook in voor acties om mooie foto’s te verzamelen. “Wie maakt de mooiste foto van….”, verzamel de foto’s, laat mensen re-pinnen en beloon de winnaar met een boeket. In de bloemenwinkel zelf kan je Pinterest gebruiken als inspiratie voor je klanten, bijvoorbeeld met een bord van je rouwarrangementen

Photo: Maya Becerra

 

 

 

 

Bron: Pinterest, bloomly.nl