Fresh from Grower

zo help je je bloemen de hitte door

  • algemeen
  • hitte
  • bloemen
  • tips
July 2017

We hebben al een aantal warme dagen erop zitten, maar de échte zomer laat nog even op zich wachten. Die zonnebril en sunblock mogen voorlopig nog 'lekker' in de kast blijven. Balen of maak jij alsnog overal een zonnig feestje van? Toch is er één partij die wel een vreugdedansje doet. Weet je wie moeder natuur namelijk wél dankbaar is? Je bloemetjes. :-)

Maar wat doe je als de hitte er straks wel aankomt? Zo overleven je bloemen de hitte...

Koele plek zoeken

Wist je dat de volle zon de blaadjes kunnen verbranden? Zoek een aangename koele plek voor je boeket. In de nacht kunnen je bloemen gerust naar buiten (mits de vooruitzichten rustig blijven) Zet je bloemen in de heerlijke gezonde buitenlucht in de schaduw. Zo genieten jij en je bloemen het langst.

H 2 O

Oftewel: water, water, water. Hydrateer die kleurenhandel net zoals jezelf. Vul die glazen en vazen! Of nog beter: ververs het water dagelijks.

Kies bewust

De ene bloem is de ander niet. Sommige bloemen kunnen beter tegen de warmte dan de ander. Bloemen die redelijk goed tegen de warmte kunnen zijn: delphinium, gladiolen, alstroemeria en gerbera.

Tot ziens

Neem zo snel mogelijk afscheid van een steel die de strijd verloren heeft. Zo heeft de rest van je boeket er geen last van en voorkom je slaphangende stelen.