Fresh from Grower

groener dan groen! 4x badkamerplanten

  • algemeen
  • plant
  • groen
  • tips&tricks
August 2017
groener dan groen! 4x badkamerplanten

2017 staat in het teken van groen. Zowel de groene woonaccessoires als de planten zijn een ware trend. Een trend die voorlopig nog wel even aan blijft houden. Persoonlijk word ik er heel blij van, maar groen was lang niet altijd al zo populair in het interieur als dat het nu is. Jammer, want het effect van groen kan helder en kalm zijn, maar ook opwekkend. Wanneer je kiest voor lichte tinten, kan je de kleur in elke ruimte in het huis gebruiken.

Het combineren van verschillende kleuren groen met elkaar creëert een harmonieus effect. Let op: donkergroen kan een benauwde indruk geven en maakt de ruimte kleiner, kies daarom voor lichtere varianten. Ton-sur-ton noemen we dit.

Daarnaast is groen veelzijdig, geeft het energie, inspiratie en bevordert de kleur ons welzijn. Planten hebben tevens een gunstig effect op de luchtzuiverheid. Ik zie alleen voordelen. :-)

4x planten die het goed doen in een lichtarme ruimte

Een badkamer, we besteden er relatief weinig tijd, maar een beetje groen staat ook hier wel zo gezellig. Lekker zen en harmonieus voor je 'selfie-tijd.' Maar welke planten kun je hier nu voor aanschaffen? Hieronder vind je 4 geschikte voorbeelden die het goed doen met weinig licht.

Wat kan het blad je vertellen?

Waar ons huid, haar en nagels ons een hoop over onze gesteldheid kan vertellen, doet de blad dit voor de plant. Maar wat vertelt jouw plant je precies?

 

Mineralen van de plant.

Ook planten hebben +/- 13 essentiële mineralen nodig die zij via de grond opnemen. De belangrijkste zijn: 1) Kalium 2) Nitraat 3) Calcium 4) Zink 5) Ijzer 6)Magnesium. Hoe herken je tekorten en wat kun je doen?

 

Heb jij nog onmisbare tips? Laat gerust een berichtje achter. Heb je een inlogcode en wil je direct het land op voor vers groen in je winkel? Volg dan deze link